Akoestisch vs Digitaal drumstel
Akoestisch drumstel
Gezien een akoestisch drumstel uit veel verschillende onderdelen bestaat komt hier dus vaak veel bij kijken. Gelukkig biedt bijna elk merk hier handige bundels voor, deze bundels bevinden zich vooral in de beginnersklasse. Hierin zit alles mooi in 1 pakketje zodat je meteen kan starten met drummen. Drums, hardwaren, cymbalen en kruk. Het enige wat je zelf nog moet kopen zijn je drumstokken.
Vanaf de middenklasse bestaan deze bundels echter niet meer en kopen we “shell sets”. Dit bevat dus enkel de drums zelf (kick en toms) waarbij de snaredrum zelf vaak niet inclusief is. De prijs van akoestische drums kan zeer hard variëren. Dit heeft te maken met verschillende factoren: materiaal/houtsoorten, hardware, constructie technieken, land van herkomst,…
Populaire houtsoorten zijn bijvoorbeeld esdoorn, mahonie en eik. Maar bij de hogere prijsklassen vinden we vaak exotischere houtsoorten en zelfs combinaties tussen houtsoorten. Voor het beste drumstel binnen jouww prijsbudget helpen we je graag verder met uw zoektocht.
Digitaal drumstel
Digitale drums zijn er in verschillende versies en prijzen. Eén van de grootste merken blijft nog steeds Roland. Alle jaren lang staan ze op kop met hun lijn aan V-Drums. Echter bieden we ook andere merken aan wanneer een Roland V-Drum boven budget ligt.
Waar moeten we op letten bij het aankopen van een digitaal drumstel? Een digitaal drumstel bestaat uit 2 grote onderdelen: de drum module en de hardware/triggers. Deze zijn ook apart te verkrijgen.
Wanneer we leren drummen zijn er 2 belangrijke aspecten die zeker aanwezig moeten zijn bij zo’n digitaal drumstel: meshheads en een echte basdrumpedaal. Meshheads zijn nylon gaasvellen met een ingebouwde trigger. Dit zijn onze fictieve trommels waar we op gaan slaan. Deze gaasvellen bieden een gelijkaardig respons als van een echt drumvel, leren omgaan met deze respons is een belangrijk onderdeel van leren drummen. Voor de basdrum moeten we ook leren omgaan met de basdrumpedaal. Bij de betere modellen zit dus enkel een kickpad waar we dan een echte basdrumpedaal aan kunnen kopellen.
Bij de drummodule zelf zijn er ook veel verschillen. Een basis module beschikt vaak over een aantal basis klanken, ingebouwde metronoom en liedjes om mee te spelen. Bij de betere modules worden niet enkel de kwaliteit van je klanken beter, maar de functies en aantal klanken worden ook veel uitgebreider. Zo kan je zelf je klanken gaan samenstellen en aanpassen om zo je ideale drumstel te maken. De uitgebreide modules hebben ook veel meer connectie mogelijkheden. Zo kan je bij deze modules nog extra toms, crashes of triggers aansluiten om je drumstel later nog uit te breiden.
Weet je niet waar beginnen? We helpen je graag verder in je zoektocht naar het perfecte digitale drumstel binnen jouw prijsbudget.
Interesse in een akoestisch of digitaal drumstel?
Stuur ons een berichtje of kom langs in onze experience winkel in Kalmthout!
miMuze: the place to be!
Topmerken bij en naast elkaar vergelijken in een ruime winkel
Ervaar zelf de verschillen tussen de verschillende types en modellen digitale piano's & vleugels
Laat u begeleiden en informeren door een team van experten
Ontvang steeds een interessante prijs door dagelijkse online-vergelijking!
Koop met een gerust gevoel door optimale garanties en de beste services!
Gemakkelijk bereikbaar met gratis & ruime parking
Alles in één: koop, leer en beleef bij miMuze